top of page

Waldy 2018 - leeftijd 70-80

Het begon ongeveer 8 jaar geleden ,rond mijn 70e levensjaar. Eerst geleidelijk een zacht ruisen in mijn rechteroor. Later veranderde het in een soort knarsen. Overdag viel het te verdragen, maar de nachten werden een kwelling.

Van alles geprobeerd: muziek aan, slaappillen, het werd een uitputtingsslag. Oververmoeid en kribbig, geen plezier voor mijn omgeving.


Van alles geprobeerd: KNO arts (moet je mee leren leven)

Testen in audiologisch centrum Zwolle

Lotgenoten bijeenkomst

Via audicien een maskeergehoorapparaatje

MRI scan

Neuroloog geeft antidepressiva

Meerdaags onderzoek van Universiteit Groningen

Acupunctuur

Chinese massage

Chiropractie

Beter Horen biedt behandeling met neurostimulator aan via ziekenhuis, na een test blijkt dat ik er niet voor in aanmerking kom.


Dit alles eigenlijk zonder resultaat. Vanaf januari 2017 verergert de situatie. Ik ben ten einde raad.

Dan zie ik een advertentie in de krant van Therapiecentrum Vledder, Sandra Posthumus. Ik lees op de site dat behandelen van tinnitus haar specialiteit is. Ik meld me aan en hoor dat er een lange wachtlijst is.

Maar vanaf juli ben ik bij Sandra in behandeling en met positief resultaat.


Vanaf begin verbeterde de toestand al. De behandelingen waren eerst 1x per week, langzaam werden de tussenpozen groter. Ik zag het leven weer positief tegemoet!


Ik heb geleerd dat het niet eenvoudig is om je hoofd leeg te maken. Met de oefeningen van Sandra kom ik een heel eind. Na 7 maanden is er veel bereikt. Af en toe nog last, maar dan weet ik hoe het komt, stress speelt zeker een rol. Ik ben nog onder behandeling, nu eens in de drie weken en dat blijf ik voorlopig doen.


Ik wil Sandra een compliment geven voor de manier waarop zij haar vak uitoefent en ik hoop dat ze nog veel lotgenoten kan helpen.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Annabel - leeftijd 25-30 jaar

Wanneer de emmer vol is … Vorig jaar 1 januari is een dag om nooit te vergeten. Ik lag in bed en hoorde een gek geluidje in mijn rechteroor. Een gekke piep wat me deed denken aan een fluitketel. Ik da

Anita - leeftijd 50-60 jaar

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor. Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven. Tot zo'n 11 maanden geleden. Tijde

Comments


bottom of page