Ron 2018 - leeftijd 40-50

Ik ben een man van 40 jaar en weet sinds enkele jaren dat ik Tinnitus heb. Ik heb het waarschijnlijk al langer dan ik zelf weet maar had dit in het begin gewoon niet door of ‘’wilde’’ het niet horen. Een jaar of vijf geleden kwam ik zelf tot de conclusie dat die suis in mijn oren er altijd is, dit besef kwam eigenlijk van het een op het andere moment en leverde natuurlijk de nodige onzekerheid op met betrekking tot de vragen ‘wat heb ik?’ en ‘wat kan ik eraan doen?’ Nu ben ik niet iemand die snel naar de huisarts gaat dus heb het eerst de nodige tijd aangekeken maar omdat ik er op gegeven moment toch wel een beetje ‘’gek’’ van werd heb ik toch maar een afspraak gemaakt met de huisarts.

De assistente wist mij vrij snel te vertellen dat het om gehoorschade gaat en dat daar niets aan viel te doen. Dit was natuurlijk wel een “kleine” teleurstelling maar door haar ‘’diagnose’’ ging ik wel denken van ‘zie je wel, ik ben vroeger beroepsmilitair geweest en had tijdens het schieten niet altijd gehoorbescherming op’ en ‘daarna in de bouw gewerkt met de bijbehorende decibellen’ ik zocht dus de fout bij mijzelf. Achteraf gezien, zeker in de bouw was ik 1 van de weinige die altijd zijn gehoorbescherming droeg maar toch.

Gelukkig kwam ik zo’n anderhalf jaar geleden een artikel tegen van Sandra over haar Tinnitus concept, de behandeling en Tinnitus in het algemeen. Daar las ik voor het eerst dat Tinnitus ook veroorzaakt kan worden door stress, spierspanning etc. En dat was een enorme eyeopener, want op dat moment besefte ik mij dat ik de afgelopen jaren bloot was gesteld aan een enorme hoeveelheid stress, door privéomstandigheden en de kans dat er wel degelijk iets aan gedaan kan worden dus wel bestaat!

In het kader van baat het niet dan schaadt het niet heb ik een afspraak gemaakt en ben op een zekere dag vertrokken naar Vledder en begonnen aan de therapie. Ik merkte al vrij snel dat het suizen opklaarde, ik bedoel hiermee dat het voelde alsof ik minder druk op de oren kreeg en het suizen meer naar de achtergrond verdween. Na zo’n 10 behandelingen ben ik gestopt, niet dat het suizen volledig weg was maar het was teruggebracht tot een meer aanvaardbaar niveau. En daarnaast merkte ik dat de laatste paar behandelingen geen merkbaar verschil meer opleverde.

Erg blij met het behaalde resultaat kan ik de therapie van Sandra iedereen aanraden, natuurlijk garanties heb je niet en ikzelf ben er bijvoorbeeld nooit vanuit gegaan dat de klachten helemaal verdwijnen maar het heeft mij wel degelijk geholpen.

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Roely - leeftijd 60-70

Na vele omzwervingen ben ik na 10 jaar tinnitusklachten vorig jaar beland op de site van Tinnitus Concept. Na een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven waren mijn klachten het laatste jaar sterk toege

Ian - leeftijd 60-70 jaar

Ongeveer een jaar geleden begon ik geleidelijk aan rare en vervelende geluiden in m'n hoofd te horen, waardoor ik op een gegeven moment volstrekt in paniek raakte. Alsof ik continu rondliep met een fl

Stijn - leeftijd 10-20 jaar

Wat een opluchting nu gebleken is dat er tóch iets aan te doen was! Onze zoon, van nu bíjna 16, had ineens tinnitus vanaf zijn 13e jaar (bijna 14). KNO deed verschillende onderzoeken.. Eindconclusi