Margreet 2018 - leeftijd 70-80

Sinds 2012 heb ik last van Tinnitus. Telkens als we in de auto zaten, had ik het gevoel dat er een raampje niet helemaal goed dicht was. Het suisde zo ! Omdat de raampjes altijd goed dicht waren, drong het tot me door dat het suizen in mijn oren zat.De huisarts vertelde dat ik er maar mee moest leren leven, niets aan te doen (hij had het zelf ook). Wel deed ik nog een gehoortest bij de assistente, ik heb een licht gehoorverlies in de hoge tonen. Ik sprak er met collega’s en vrienden over en ik verbaasde mij over het aantal mensen dat zei: oh, dat heb ik ook ! Tijdens de fitness lessen 2x in de week, kreeg ik steeds meer last van de harde muziek. De fitness instructeur verwees me naar TinnitusConcept in Vledder. Dat was in 2016, Sandra was net gestart en ik kon de volgende morgen al terecht ! Daar bofte ik dus erg bij.

Sandra nam mij flink onder handen en ik ontdekte hoe gestrest ik was. Mijn nek en mijn schouders zaten vast. Direct de eerste keer voelde ik al dat het mij hielp. Nee ik ben niet van de Tinnitus af, maar voelde wel dat mijn nek en schouders meer ontspannen waren.En dat is zo gebleven, als ik bij Sandra geweest ben, ervaar ik dat als een weldaad. De Tinnitus is soms bijna verdwenen, nooit helemaal, maar wel veel zachter geworden. Na een paar dagen is het weer op het oude niveau, ik blijf kennelijk een ‘stresskip’ die alle spanning opknoopt in nek en schouders.Het is prettig om regelmatig behandeld te worden, ik word steeds opnieuw bepaald bij het feit dat ik goed op mijn houding moet letten. Zoveel mogelijk ontspannen staan, zitten en liggen.Als de periode tussen 2 behandelingen wat langer is (vakantie, ziekte enz.) is het gesis zeker harder aan het worden.Door mij aan te sluiten bij de Facebook groep, leven met Tinnitus en Hyperacusis, weet ik dat er mee te leven is. Lotgenoten verhalen helpen.

Wat mijn geluid is en hoe hard? Als ik onder de douche sta hoor ik geen gesis.Door te accepteren dat ik dit nu eenmaal heb, en door regelmatige massage kan ik er goed mee omgaan. Maar nu en dan snak ik naar volmaakte stilte.

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Roely - leeftijd 60-70

Na vele omzwervingen ben ik na 10 jaar tinnitusklachten vorig jaar beland op de site van Tinnitus Concept. Na een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven waren mijn klachten het laatste jaar sterk toege

Ian - leeftijd 60-70 jaar

Ongeveer een jaar geleden begon ik geleidelijk aan rare en vervelende geluiden in m'n hoofd te horen, waardoor ik op een gegeven moment volstrekt in paniek raakte. Alsof ik continu rondliep met een fl

Stijn - leeftijd 10-20 jaar

Wat een opluchting nu gebleken is dat er tóch iets aan te doen was! Onze zoon, van nu bíjna 16, had ineens tinnitus vanaf zijn 13e jaar (bijna 14). KNO deed verschillende onderzoeken.. Eindconclusi