top of page

Margreet 2018 - leeftijd 70-80

Sinds 2012 heb ik last van Tinnitus. Telkens als we in de auto zaten, had ik het gevoel dat er een raampje niet helemaal goed dicht was. Het suisde zo ! Omdat de raampjes altijd goed dicht waren, drong het tot me door dat het suizen in mijn oren zat.De huisarts vertelde dat ik er maar mee moest leren leven, niets aan te doen (hij had het zelf ook). Wel deed ik nog een gehoortest bij de assistente, ik heb een licht gehoorverlies in de hoge tonen. Ik sprak er met collega’s en vrienden over en ik verbaasde mij over het aantal mensen dat zei: oh, dat heb ik ook ! Tijdens de fitness lessen 2x in de week, kreeg ik steeds meer last van de harde muziek. De fitness instructeur verwees me naar TinnitusConcept in Vledder. Dat was in 2016, Sandra was net gestart en ik kon de volgende morgen al terecht ! Daar bofte ik dus erg bij.

Sandra nam mij flink onder handen en ik ontdekte hoe gestrest ik was. Mijn nek en mijn schouders zaten vast. Direct de eerste keer voelde ik al dat het mij hielp. Nee ik ben niet van de Tinnitus af, maar voelde wel dat mijn nek en schouders meer ontspannen waren.En dat is zo gebleven, als ik bij Sandra geweest ben, ervaar ik dat als een weldaad. De Tinnitus is soms bijna verdwenen, nooit helemaal, maar wel veel zachter geworden. Na een paar dagen is het weer op het oude niveau, ik blijf kennelijk een ‘stresskip’ die alle spanning opknoopt in nek en schouders.Het is prettig om regelmatig behandeld te worden, ik word steeds opnieuw bepaald bij het feit dat ik goed op mijn houding moet letten. Zoveel mogelijk ontspannen staan, zitten en liggen.Als de periode tussen 2 behandelingen wat langer is (vakantie, ziekte enz.) is het gesis zeker harder aan het worden.Door mij aan te sluiten bij de Facebook groep, leven met Tinnitus en Hyperacusis, weet ik dat er mee te leven is. Lotgenoten verhalen helpen.

Wat mijn geluid is en hoe hard? Als ik onder de douche sta hoor ik geen gesis.Door te accepteren dat ik dit nu eenmaal heb, en door regelmatige massage kan ik er goed mee omgaan. Maar nu en dan snak ik naar volmaakte stilte.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Annabel - leeftijd 25-30 jaar

Wanneer de emmer vol is … Vorig jaar 1 januari is een dag om nooit te vergeten. Ik lag in bed en hoorde een gek geluidje in mijn rechteroor. Een gekke piep wat me deed denken aan een fluitketel. Ik da

Anita - leeftijd 50-60 jaar

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor. Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven. Tot zo'n 11 maanden geleden. Tijde

Comments


bottom of page