top of page

Jeroen - leeftijd 40-50 jaar

Ongeveer 2 jaar geleden net voor de herfstvakantie begon mijn verhaal. Ik ben docent en werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ik was net begonnen aan een studie en ik was gestart als voetbalcoach bij het voetbalteam van mijn dochtertje. Het ging allemaal heel goed, dacht ik. Ik vond alles leuk, maar het waren wel veel ballen die ik in de lucht moest houden. Ik weet nog goed dat ik naar huis reed en dacht te kunnen genieten van de herfstvakantie. Ik plofte op de bank en deed de tv aan. Ineens hoorde ik een hele hoge piep, in eerste instantie dacht ik dat het aan de tv lag en vroeg of mijn vrouw het ook hoorde, maar ze schudde haar hoofd. De volgende dag was het geluid nog steeds aanwezig. Ik begon op internet te zoeken wat het zou kunnen zijn en stuitte op Tinnitus. Daarna raakt ik volledig in paniek want ik wilde dat geluid uit mijn hoofd hebben. Ik struinde dag en nacht alle internetsites af die ik kon vinden met als gevolgd dat de stress en daarbij de tinnitus alleen maar toenam. Ik ging na de vakantie nog wel naar school, maar mijn oren gingen helemaal dichtzitten zodra ik bij school kwam. Dit kon niet lang en heb me daarna ziekgemeld. Ik ben uiteindelijk ruim een jaar thuis geweest. Ik ben in eerste instantie naar de huisarts geweest die me doorverwees naar de KNO - arts. Deze constateerde dat ik een licht gehoorverlies had in de hoge tonen en als gevolg daarvan zou de tinnitus zijn ontstaan. Hij zei leer er maar mee leven en dat was het dan. Ergens diep van binnen kon ik het geluid niet rijmen met het geluidsverlies in de hoge tonen. Ik was ervan overtuigt dat mijn geluid een andere reden had. Ik ben zoals Sandra het in haar boek zo mooi verwoord een echte binnenvetter en een perfectionist. Daarnaast ben ik ook hoog gevoelig. Allemaal ingrediënten die maken dat ik continue "aan sta in mijn hoofd" en dat veroorzaakt weer prikkels naar mijn hersenstam, wat weer tinnitus veroorzaken kan. Na een lange zoektocht dus bij Sandra aangekomen. Sandra nam met mij de vragenlijst door en zei kort en bondig: "Volgens mij heb je gewoon een burn-out". Gek genoeg schrok ik er niet eens van dat ze dat zei, eigenlijk gaf het me rust dat ik niet meer hoefde te zoeken naar mogelijke oplossingen, maar dat ik zelf de sleutels in handen had. Ik reed terug naar huis en kon en mocht eindelijk van mezelf toegeven aan mijn vermoeidheid. De dag erna was mijn tinnitus gelijk minder en ging ik alles heel rustig opbouwen. Het was heel belangrijk om mezelf nu eens op de eerste plek te zetten en me bij elke keuze echt af te vragen: "Wil ik dit echt"? Ook had ik verhoogde spierspanning in mijn nek en deze spanning heeft Sandra goed kunnen behandelen. Na een aantal sessies kon ik duidelijke verlichting van mijn tinnitus ondervinden en werd de stress die tinnitus mij gaf ook minder. Ik ben Sandra ontzettend dankbaar dat ik bij haar terecht kon, ze heeft zoveel ervaring en weet precies te benoemen wat mogelijke triggers. Ik werk nu weer volledig en kan het leven weer aan. De tinnitus is nu meer een kompas om me te beschermen tegen overbelasting of te veel stress. Tinnitus kan echt verbeteren en ik raad het boek van Sandra dan ook van harte aan.

428 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Annabel - leeftijd 25-30 jaar

Wanneer de emmer vol is … Vorig jaar 1 januari is een dag om nooit te vergeten. Ik lag in bed en hoorde een gek geluidje in mijn rechteroor. Een gekke piep wat me deed denken aan een fluitketel. Ik da

Anita - leeftijd 50-60 jaar

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor. Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven. Tot zo'n 11 maanden geleden. Tijde

Comments


bottom of page