top of page

Ineke 2019 - leeftijd 30-40

In het jaar 2013/2014 ben ik begonnen met de ziekte van Ménière. Op een morgen werd ik wakker en kon niet opstaan, zag alles dubbel en alles draaide rondjes. Ze hebben de huisarts gebeld en die was er direct; hij zei, ga maar even op de rand van het bed zitten. Hij gooide mij van links naar rechts; dat deed hij een paar keer. Toen weer rechtop zitten, de duizelingen waren weg (voelde mij wel heel misselijk). Denk dat je iets met je evenwichtsorgaan hebt; doe lekker rustig aan vandaag. Heb later nog heel vaak van deze aanvallen gehad, maar ik wist hier mee om te gaan.


De Ménière is langzaam over gegaan naar oorsuizen (dit is nog vervelender dan de Ménière). Ik had aan beide kanten een hele harde piep; niet uit te leggen als ik zat of lag; hij was er altijd (niet normaal). Ben naar de huisarts gegaan en die vertelde dat er heel veel mensen zijn die dit hebben; het komt vanzelf en gaat ook vanzelf over. Iedereen in mijn omgeving snapte er niks van en zeiden: o, dat heb ik ook wel eens. Moet je goed slikken of kauwgom gaan kauwen; is het zo over. Na het dorpsfeest klaagden ze er wel eens over; hoor nog steeds de muziek in mijn oren en dan zei ik: “hou op met zeuren, dit hoor ik elke dag”.


In het jaar 2015 heb ik een afspraak gemaakt bij de KNO-arts te Meppel (zelfde verhaal; je moet er mee leren leven, het zit tussen je oren en ja dat klopt zit in mijn oren). Wat was ik boos en verdrietig. Ze had een paar opties voor mij: buisjes in mijn oren, MRI, Echo, kon uit mijn nek komen of uit de kaak. Heb eerst een MRI en Echo gehad; dit leverde niks op. Toen heb ik buisjes laten plaatsen (ook geen succes). Heb er later medicijnen bij gekregen om het rustiger te maken (hielp ook niet). We waren in de periode op vakantie geweest naar Spanje met het vliegtuig (wat heb ik een pijn gehad; echt niet normaal). Dan maar weer terug naar de huisarts; heb ik slaapmedicatie gekregen om beter te kunnen slapen (die deden helemaal niks). Later heb ik er nog anti-depressiva bij gekregen; ook dit hielp niet; werd er een zombie van. Op verzoek van mijn man en de kinderen ben ik daar mee gestopt.


Ben ook nog naar de chiropractor geweest. Ze was heel eerlijk; probeer je een paar keer te behandelen. Lukt het niet zeg ik dat eerlijk (anders ben je een leuke melkkoe voor mij). Ook zij kon mij niet helpen. Ook hadden ze gezegd, dat het uit de kaak kon komen; ik dacht heb niet zoveel kauwkiezen meer. Ga in overleg met de tandarts (alles eruit en een prothese erin). Je maakt hele rare sprongen om van het oorsuizen af te komen, maar helaas dit was het ook niet.


Toen las ik een advertentie in de plaatselijke krant; een nieuwe praktijk in Vledder voor oorsuizen en Tinnitus. Zaterdag 9 april 2016 was er open dag. Ben er heen gegaan met lood in mijn schoenen; kwam binnen en zag de moeder van Sandra, die ik wel kende (haar man en mijn man zijn collega’s geweest). Even later kwam ik in gesprek met Sandra; heb alles in het kort verteld en ik kon 14 april direct komen voor een intakegesprek en behandeling. Ze heeft allerlei testjes met mij gedaan; ik dacht ik zie wel wat er gaat gebeuren. De eerste weken ging ik 2x per week, werd steeds wat meer ontspannen bij haar en als ik thuis was moest ik rustig aan doen (alles was een beetje beurs). Maar ik dacht “volhouden”. Opeens was mijn piep (niet uit te leggen) anders; het voelde heel raar en vond het best wel eng. Heb 26 behandelingen gehad met ups en downs, maar ben door Sandra wel van mijn oorsuizen af.


Heb heel veel reclame gemaakt; veel kaartjes uitgedeeld, zelfs bij de huisartsen. Ben nu al meer dan anderhalf jaar van mijn oorsuizen af (onvoorstelbaar). Voel mij een hele andere Grietje geworden. De meiden (dochters) wilden een stedentripje maken, maar dat durf ik nog niet (bang dat het na het vliegen weer terugkomt).


Ben een hele andere “ik” geworden. Sta weer positief en vrolijk in het leven. Ben inmiddels oma geworden en dat is natuurlijk het mooiste wat er is en kan nu lekker genieten van mijn gezin.


Ben dan Sandra ook zeer dankbaar oor haar inzet voor wat zijn allemaal voor mij heeft gedaan. Super vrouw.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Annabel - leeftijd 25-30 jaar

Wanneer de emmer vol is … Vorig jaar 1 januari is een dag om nooit te vergeten. Ik lag in bed en hoorde een gek geluidje in mijn rechteroor. Een gekke piep wat me deed denken aan een fluitketel. Ik da

Anita - leeftijd 50-60 jaar

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor. Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven. Tot zo'n 11 maanden geleden. Tijde

Commentaires


bottom of page