Hans - leeftijd 60-70 jaar

Januari 2019 kreeg ik, na een stressvolle periode, last van een piep in mijn rechteroor. Dit werd steeds harder en beïnvloedde mijn dagelijkse bezigheden. Ik sliep er slecht van en had moeite om de dag door te komen.

De huisarts verwees me naar de KNO arts waar ik na een gehoortest (geen gehoorverlies) en een kort onderzoek de diagnose tinnitus kreeg. Leer er maar mee leven was het antwoord van de KNO arts. Hij had het te druk om verder te praten en verwees me door naar een audiologisch centrum. Daar konden ze mijn vragen beantwoorden.

Totaal ontgoogeld zat ik 3 weken later bij het audiologisch centrum. Eerst weer een gehoortest (kassa!) met dezelfde uitslag als 3 weken daarvoor. Daarna met 8 lotgenoten in een zaaltje om een technisch verhaal over platliggende haartjes aan te horen. Een gehoorapparaat met maskeerder zou dé oplossing zijn en we konden een afspraak maken voor de aanschaf hiervan. Zowel bij de KNO arts als bij het audiologisch centrum heb ik totaal geen empathie ondervonden.


Omdat ik me niet bij de uitslag neer kon leggen, heb ik een second opinion gevraagd en ben toen bij een KNO arts in Duitsland beland. Deze arts verwees me naar een kaakchirurg die na een aantal onderzoeken liet deze weten niets voor me te kunnen doen. Ik moest maar mindfullness gaan doen, dan leerde ik er wel mee te leven.

Daarna nog bij de neuroloog beland en ook die kon, hoe erg ze het ook vond, niets voor me doen.


Inmiddels was ik via via op de website van Sandra gekomen en heb me direct aangemeld voor behandeling. Eerst de lange wachtlijst door en in augustus 2020 kreeg ik een telefoontje dat, als ik wilde, de volgende dag langs kon komen.

Wat een verademing! Eindelijk iemand die luistert. Aan tinnitus is wel wat te doen volgens Sandra, mijn hoge spierspanning was volgens haar de hoofdoorzaak.

De behandeling was eerst wekelijks, daarna om de week en op het laatst eens in de 3 weken.

Nu ben ik 8 maanden verder en in overleg met Sandra ben ik (voorlopig) gestopt met de behandeling. Ik voel me vele malen beter. De tinnitus is er nog wel maar veel minder nadrukkelijk. De wetenschap dat ik altijd terug kan komen bij Sandra voor behandeling, geeft me rust.


Echte naam in de praktijk bekend.

51 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Jeroen - leeftijd 40-50 jaar

Ongeveer 2 jaar geleden net voor de herfstvakantie begon mijn verhaal. Ik ben docent en werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ik was net begonnen aan een studie en ik was gestart als voetbalcoach bij

Jan - leeftijd 50-60 jaar

Ik kan niet helemaal meer terughalen hoe de piep in mijn oren is ontstaan is; ik denk dat deze langzamerhand frequenter terug kwam en in volume toe nam, tot ik er een keer wakker van lag en alleen nog

Linda - leeftijd 30-40 jaar

Sinds een jaar had ik last van een soort geklop in mijn oor, wat telkens erger werd, de laatste maanden was het geluid eigenlijk non-stop aanwezig. Dit gaf mij veel onrust, met name in de nacht. Een g