top of page

Annabel - leeftijd 25-30 jaar

Wanneer de emmer vol is …

Vorig jaar 1 januari is een dag om nooit te vergeten. Ik lag in bed en hoorde een gek geluidje in mijn rechteroor. Een gekke piep wat me deed denken aan een fluitketel.

Ik dacht dat het van beneden kwam en rende de trap af. Ik kon het niet plaatsen totdat ik mijn handen op mijn oren legde en me realiseerde dat het uit mijn rechter oor kwam.

Op dat moment zakte ik letterlijk van paniek in elkaar omdat dat ik dacht  tijdens oud en nieuw gehoorschade opgelopen te hebben.  Ik had die avond een paniekaanval die bijna de hele nacht duurde. Ik begon het internet af te struinen naar oorsuizen/ tinnitus en raakte in een fuik van negatieve informatie. Deze overload aan negatieve informatie zorgde ervoor dat ik uiteindelijk niet meer functioneerde en als gevolg daarvan ook niet meer kon werken. Het beheerste mijn leven. Mijn zoektocht naar ‘’genezing” ’begon. Mijn huisarts kon mij niet verder helpen omdat hij geen fysieke schade aan mijn oren geconstateerde. Het zou wel vanzelf overgaan. Niet dus. Via een vriendin, die zelf al een aantal jaar tinnitus heeft, kwam ik terecht bij Sandra. Voordat ik een fysieke afspraak met haar had ,heb ik eerst haar boek ‘’ Tinnitus er is iets aan doen” gelezen. Dit boek heeft mijn tinnitus en zelfs mijn leven heel erg veranderd.

Tijdens het lezen van het boek werd mij gaande weg helder dat er weliswaar een aanleiding was voor het ontstaan van mijn tinnitus (de vuurwerkknallen) maar dat het causale verband, bij het ontstaan van tinnitus, ligt in de manier van leven. De vuurwerkknallen waren slechts de druppel die de emmer deed overlopen.

Ik ben van nature en nogal bezige bij. Ik neem mijn werk en hobby’s uitermate serieus. Naast mijn werk en hobby’s hou ik van uitdagingen en besloot ik vorig jaar ook een nieuwe studie te gaan volgen. Aangezien de zesjes cultuur niet bij mij past wilde ik ook in mijn nieuwe studie uitblinken. Ik realiseerde me binnen een aantal weken al dit dat eigenlijk niet samen ging. Mijn werk, de studie, zes keer per week crossfitten en het oprichten van een nieuw bedrijf zorgden er ongemerkt voor dat ik overspannen raakte.

Vanaf dat ik ongeveer 12 was heb ik mijzelf voortdurend uitgeput in zowel fysieke als mentale zin. Het altijd “aanstaan” en rust nemen als een soort verspilling zien resulteerden in het opgebrand raken

Sandra heeft mij vooral gewezen op het luisteren naar lijf en geest. Nu ik ruim een jaar verder ben is de tinnitus op de achtergrond aanwezig; score 2 van 10. De tinnitus is nu onderdeel van mij. Ik kan er veel beter mee omgaan en ik word letterlijk terug gefloten als ik teveel hooi op mijn vork neem. Mijn rust pakken en aarden is van groot belang want we leven in een overprikkelde maatschappij.

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Anita - leeftijd 50-60 jaar

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor. Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven. Tot zo'n 11 maanden geleden. Tijde

Arjan - leeftijd 50-60 jaar

Ik weet nog goed wanneer ik werd geconfronteerd met mijn “piep”: dat was na een lange autorit naar het buitenland. Toen ik op de plaats van bestemming was aangekomen, wilde ik gaan slapen maar dacht i

Comments


bottom of page