top of page

Albert 2019 - leeftijd 50-60

In een nacht tijdens de voorjaarsvakantie werd ik wakker van een soort cirkelzaag geluid. Ik denk, wie is nu midden in de nacht aan het klussen. Ik keek uit het raam en zag niets. Al snel kwam ik er achter dat het geluid in mijn hoofd zat. Zou dit nu de erfenis zijn van 35 jaar lang Normaal concerten zonder gehoorbescherming.

Volgende dag naar de huisarts geweest. Ze vroeg aan mij. Waar denk jezelf je aan? Ik denk helaas aan tinnitus. Haar reactie: juist, ik zal je doorsturen naar de KNO arts. De wachttijd was een maand.

Dan kom je aan het Google-en :Infuus therapie, EDMR therapie, gehoorapparaten met geluiden in verschillende frequenties en vele andere therapieën. Gelukkig, er zijn mogelijkheden om de tinnitus te verzachten. Zullen verschillende audiciens hier meer over weten? Toen kreeg ik contact met de Henri hij is ambulant audicien en tevens een oud klasgenoot.

Hij vroeg aan mij of ik het druk had, moeite had met loslaten, alles goed wilde doen en ik overal de controle over wilde houden. Mijn antwoord was ja op alle vragen. Hij was de persoon die mij Sandra Posthumus eigenaar van Therapiecentrum Vledder adviseerde. Waar ik Henri nog steeds dankbaar voor ben.

Gelijk contact opgenomen met Sandra, Gelukkig had ze een dag later s'avonds plaats voor mij. Intakeformulier ingevuld en toen naar Vledder.

Zij constateerde dat vele spieren in mijn nek vast zaten en druk uitoefend op de zenuwen. Tijdens de behandeling werd door Sandra verschillende vragen gesteld en veel antwoorden vielen op zijn plek. De eerste massage was ook behoorlijk pijnlijk maar ik voelde mij de volgende ochtend weer als herboren en was de tinnitus gereduceerd tot 10 procent.

Na de volgende sessies werd de pijn tijdens de massage steeds minder. Bij de 6e behandeling voelde het allemaal weer goed en kon ik mijn nek weer zonder pijn draaien en is de piep ongeveer 5 procent t.o.v de bewuste nacht. Ik ben Sandra erg dankbaar voor de behandelingen. Ga vooral niet googlen want daar wordt je niet beter van. Geniet van de kleine dingen. Laat het voorjaar maar beginnen.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Annabel - leeftijd 25-30 jaar

Wanneer de emmer vol is … Vorig jaar 1 januari is een dag om nooit te vergeten. Ik lag in bed en hoorde een gek geluidje in mijn rechteroor. Een gekke piep wat me deed denken aan een fluitketel. Ik da

Anita - leeftijd 50-60 jaar

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor. Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven. Tot zo'n 11 maanden geleden. Tijde

bottom of page